Project WV

  • Plaats: Menen
  • Jaar: 2009
  • Oppervlakte: 75 m²

Verbouwing/inrichting van een traditionele rijwoning, waarbij de dubbele aanbouw achteraan (1 bouwlaag) vervangen werd door een grote, open leefkeuken met kookeiland en ingewerkte kasten, en met een maximum aan licht en uitzicht dankzij extra koepels en grote schuiframen.

De koppeling tussen de leefkeuken en de bestaande woning verloopt via een grote kubus, waarin alle “natte functies” weggewerkt worden (badkamer, toilet, aparte doucheruimte).

De kubus trekt zich visueel los van de ruimte door een ingebouwde aluminiumplint met ingewerkte LED-verlichting boven- en onderaan het volume.

Tijdens de werken worden ook alle technieken volledig vervangen. De woning wordt door middel van de nieuwe HR-ketel klassiek met radiatoren verwarmd, terwijl de leefkeuken tegelijk verwarmd en verlucht wordt met vloerroosters in de zichtbare betonnen gietvloer.

x