Plancke Tax Consultancy

  • Plaats: Kortrijk
  • Jaar: 2011
  • Oppervlakte: 350 m²

Verbouwing/inrichting van een oude industriële garenververij tot een kantoorloft met bijkomende private woonfunctie. Dit alles werd in een open minimalistische, industriële look uitgevoerd: glas, blauw onbehandeld staal, stralingspanelen als verwarming, opbouwverlichting,…

Dit alles met respect voor en maximaal behoud van bestaande typerende elementen, zoals de structuur, de betonvloer en de rolbrug. Haaks op de plannen om de rolbrug te doen verdwijnen, werd ze uiteindelijk een blikvanger in de ruimte.

Naast de optimale ruimtebenutting bij het inplanten, is er door de vele harde materialen extra aandacht besteed aan de akoestiek. Daarnaast kon er dankzij een uitgekiende HVAC-studie een heel zuinig verwarmingssysteem worden voorzien (de helft van het oorspronkelijk voorziene vermogen) en werd via een kleine ingreep vermeden dat er mechanische koeling moest worden geïnstalleerd.

x