Een future-proof kantoorgebouw evolueert mee met de noden van het bedrijf. Maar hoe bepaal je die noden? En hoe vertaal je ze in een concept? Met het oog op toekomstige evoluties vertrouwde Agristo, specialist in aardappelproducten, op K-ONCEPT voor de nodenanalyse, het opstellen van het Programma van Eisen, het uitschrijven en begeleiden van een architectuurwedstrijd en de macro-inplanting van een nieuw kantoorgebouw.
Heb je nood aan een nieuw, toekomstgericht gebouw? Maar weet je niet hoe hieraan te beginnen? Ga dan vooral niet over één nacht ijs. Met het oog op een flexibele lange termijnoplossing op maat contacteerde STAS, producent van stalen en aluminium kippers en zelflossers, K-ONCEPT voor advies en studie met betrekking tot zijn nieuw kantoorgebouw in Waregem.
K-ONCEPT staat bekend voor lange termijnsamenwerkingen die steunen op vertrouwen. Zo ging het jarenlange partnership met onderdelenspecialist TVH van start met een pure consultancy opdracht. De vraag: hoe kunnen we onze kantoorruimtes op elk vlak optimaliseren?
Om TVH maximaal te informeren en te begeleiden gaven we in eerste instantie een workshop over de mogelijkheden van het nieuwe werken. Zaken die voor ons als werkplekexpert evident zijn, zoals het belang van de eerste en tweede daglichtzone, vereisen voor de gebruiker immers vaak extra duiding. Aansluitend organiseerden we zowel strategische als operationele interviews, gevolgd door een grondige ruimtelijke en technische gebouwenanalyse.
K-ONCEPT voerde een studie uit voor de grootschalige optimalisatie van de Zuidertoren in Brussel, het hoogste gebouw van België. We formuleerden onder meer een antwoord op vragen als het nodige aantal m² bij integratie van het nieuwe werken en hoe de resterende ruimtes verhuurbaar te maken volgens drie scenario’s: light, medium en heavy. Dit resulteerde in een nodenbepaling, macro-inplanting, technische- en kostenanalyse.
Als huurder zit je maar beter mondig aan de onderhandelingstafel met de verhuurder. Zeker als het gebouw niet meer voldoet aan de huidige eisen op het vlak van gezondheid, veiligheid en well-being. Orona stond op dat vlak voor een moeilijke keuze. Enerzijds wilde de specialist in liften en mobiliteitsoplossingen graag in het huidige gebouw blijven. Anderzijds kon het de vele mankementen op het vlak van comfort, akoestiek, HVAC en dergelijke niet negeren.